Dieta dr Ewy Dąbrowskiej | Hotel Vitalia

Rezerwacja

Zobacz Vitalia Hotel & Resort w serwisie mojekonferencje.plZobacz Vitalia Hotel & Resort*** w serwisie salebiznesowe.pl

REKOMENDACJA

Dieta wg dr Ewy Dąbrowskiej

MENU 7 DNI
DIETA OCZYSZCZAJĄCA DR EWY DĄBROWSKIEJ

Dieta dr Ewy Dąbrowskiej to nowatorski program odchudzania, którego celem jest nie tylko zrzucenie kilogramów, ale przede wszystkim oczyszczenie ciała z toksyn, wzmocnienie prawidłowego działania organizmu i przywrócenie jego wewnętrznej równowagi. Składa się z dwóch etapów – pierwszym jest leczniczy post trwający nawet kilkadziesiąt dni, a drugim zdrowa dieta oparta na określonych warzywach, owocach, ziarnach i roślinach strączkowych.
Dietę dr Ewy Dąbrowskiej polecić można wszystkim tym, którzy świadomie dbają o swoje zdrowie i ciało.

DZIEŃ 1 NIEDZIELA

KOLACJA
- sok wielowarzywny - smoothie 
- surówka: czarna rzepa, jabłko, pietruszka zielona 
- surówka: seler korzeń, jabłko 
- owoce: jabłko pieczone
- dodatek surowych jarzyn: rzodkiewki 
- surówka: marchew, jabłko, szczypiorek
- gotowane warzywa: seler korzeń, koperek zielony
- owoce: ½ grejpfruta

DZIEŃ 2 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
- sok z marchwi (świeżo wyciskany)
- zakwas buraczany 
- surówka: kapusta pekińska, ¼ pomarańczy, cytryna 
- surówka: seler korzeń, marchew, jabłko, ocet jabłkowy 
- gotowane warzywa: marchew, koperek zielony
- owoce: ½ grejpfruta

OBIAD
- zupa cebulowa  
- surówka: sałata zielona, pomidor, cebula 
- surówka: dynia, jabłko, cytryna 
- gotowane warzywa: kalafior w ziołach (na parze z rukolą, dodatkowo zioła tj. rozmaryn, tymianek, bazylia)
- owoce: jabłko pieczone, nadziewane rodzynkami 

KOLACJA
- sok jabłkowy (świeżo wyciskany)
- surówka: biała rzodkiew, jabłko, rodzynki  
- surówka: brokuł, ogórek kiszony, czosnek (z dodatkiem ziół, soku z cytryny i liści świeżego szpinaku)
- gotowane warzywa: bigos ze świeżej kapusty 

DZIEŃ 3 WTOREK

ŚNIADANIE 
- sok z marchwi (świeżo wyciskany)
- zakwas buraczany 
- surówka: biała kapusta, marchew, jabłko, ocet jabłkowy, pieprz 
- surówka: brukiew, jabłko, rodzynki, zielona pietruszka
- owoce: jabłko

OBIAD
- zupa jarzynowa 
- surówka: cukinia, jabłko, rodzynki 
- surówka: tarty kalafior, ogórek kiszony, czosnek (doprawione ziołami)
- gotowane warzywa: buraki czerwone faszerowane 
- owoce: arbuz

KOLACJA
- sok pomidorowy 
- surówka: czarna rzepa, jabłko, marchew, zielona pietruszka 
- surówka: kapusta czerwona, ¼ pomarańczy, cytryna lub ocet jabłkowy
- owoce: jabłko pieczone 
- dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

DZIEŃ 4 ŚRODA

ŚNIADANIE
- sok z marchwi lub marchwiowo-jabłkowy
- zakwas buraczany 
- surówka: kiszona kapusta, marchew, jabłko, szczypiorek lub cebula
- surówka: brokuł tarty, jabłko, cytryna 
- gotowane warzywa: cebula, zielona pietruszka
- owoce: jabłko 

OBIAD
- zupa pomidorowa 
- surówka:  seler korzeń, cebula czerwona, rzodkiewka, szczypiorek
- surówka: biała rzodkiew, jabłko, koperek zielony 
- gotowane warzywa: szaszłyk warzywny – młoda cukinia lub bakłażan, papryka (trzy kolory), cebula lub szczypiorek,  pomidory koktajlowe, świeże liście ziół: bazylia, oregano, mięta
- owoce: truskawki

KOLACJA
- sok warzywny zakwaszany cytryną np. sok selerowy z jabłkiem i cytryną
- surówka: kabaczek, jabłko 
- surówka: biała kapusta, marchew, cebula, jabłko 
- gotowane warzywa jabłko: mus jabłkowy 

DZIEŃ 5 CZWARTEK

ŚNIADANIE
- sok z marchwi 
- zakwas buraczany
- surówka: kapusta pekińska, ¼ pomarańczy, cytryna
- surówka: kabaczek, marchewka, jabłko, ocet jabłkowy
- gotowane warzywa: marchew, koperek zielony
- owoce: ½ grejpfruta

OBIAD 
- zupa marchwiowa lub zupa marchwiowo – imbirowa
- surówka: sałata zielona, pomidor, cebula, zioła, rukola
- surówka: dynia, jabłko, cytryna 
- gotowane warzywa: kalafior gotowany w ziołach 
- owoce: arbuz

KOLACJA
- sok jabłkowy 
- surówka: czarna rzepa, jabłko, rodzynki 
- surówka: kapusta czerwona, jabłko 
- gotowane warzywa: puree z korzenia pietruszki z jabłkiem (lub marchewką), koperek
- dodatek surowych jarzyn: kalarepa

DZIEŃ 6 PIĄTEK

ŚNIADANIE
- sok z marchwi 
- zakwas buraczany
- surówka: cukinia, jabłko 
- surówka: ogórek świeży, papryka czerwona
- gotowane warzywa: seler korzeń z koperkiem 
- owoce: jabłko 

OBIAD
- zupa ogórkowa 
- surówka: buraki czerwone, cebula, ogórek kiszony 
- surówka: biała rzodkiew, jabłko 
- gotowane warzywa: gołąbki jarskie nadziewane marchwią i selerem naciowym w sosie pomidorowym
- owoce: ½ grejpfruta

KOLACJA
- sok z kapusty kiszonej
- surówka: brukiew, cytryna, ¼ mandarynki 
- surówka: brokuł tarty, rzodkiew, czosnek, kiszony ogórek 
- gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną lub truskawką .
- dodatek surowych jarzyn: pomidor

DZIEŃ 7 SOBOTA

ŚNIADANIE
- sok z marchwi
- zakwas buraczany
- surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki 
- surówka: kiszone ogórki, cebula
- gotowane warzywa: pietruszka korzeń 
- owoce: jabłko 

Korzystamy z plików cookies.

Dowiedz się więcej o celu ich używania w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

OK, zamknij
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij